„Williams” – Europos GP rekordininkai

4

Massa

Šį savaitgalį vykusiose Europos GP „Williams” komanda negalėjo pasigirti konkurencingu tempu lenktynėse, tačiau pasiekė du rekordus.

Reklama

„Williams” komandai pavyko pasiekti greičio rekordą lenktynių žiede, bei greičio rekordą aptarnavimo zonoje. Visa tai pavyko atlikti Europos GP metu.

Felipe Massa aptarnavimo zonoje užtruko vos 1,92 sekundės, kol jam buvo pakeisti visi keturi ratai sekmadienio lenktynėse. Tai reiškia, kad buvo pakartotas visų laikų greičiausio sustojimo rekordas, kurį buvo pasiekusi „Red Bull” komanda 2013-ų metų JAV GP metu.

„Mercedes” galios, efektyvios „Williams” važiuoklės ir ilgiausios Formulėje 1 starto-finišo tiesiosios dėka, neoficialiai, tačiau buvo užfiksuotas didžiausias maksimalus greitis oficialiose Formulės 1 lenktynėse. Valteri Bottas pasiekė 378 km/h greitį kvalifikacijos metu.

Trasos projektuotojas Hermannas Tilke pakankamai tiksliai nuspėjo rato įveikimo laiką dar prieš įvykstant Formulės 1 lenktynės Baku mieste, Azerbaidžane. Spėjimas buvo, kad ratas turėtų būti įveiktas 1:42,370, o Nico Rosbergas kvalifikacijoje ratą apvažiavo per 1:42,520. Dėl maksimalaus greičio buvo nedidelis nukrypimas, prognozuota – 340 km/h, užfiksuotas – 378 km/h.

Reklama

4 Komentarai (-ų)

  1. Jo…. geras aptarnavimo greitis. Visiems mokytis. Ypač – Red Bull 😀 O max speed tai gal čia tiesiajai sureguliuotas buvo.

  2. Nu jo, su kiekvienom lenktynėm Williamsai pituose vis geriau dirba. Dėl top speed tai irgi atrodo įspūdingai, gaila, kad ne pačių lenktynių metu jis buvo užfiksuotas, bet turbut ir netoli 400 km/h galėtų pasiekti, atsukus visus kranelius. Įdomu, kiek tas MAX TOP SPEED yra formulėje

  3. tai cia kvaloj, gal paskutiniam bandyme, kai visi vaziavo traukinuku ir bande lenkt Verstapena Bottas? kas is to max speed jei nieko su juo negali parodyt 🙂

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia