M. Verstappenas už gynybą prieš L. Hamiltoną nubaustas nebus

0
@racedepartment.com
@racedepartment.com

Nors po lenktynių teisėjai svarstė „Red Bull” piloto Maxo Verstappeno gynybą prieš „Mercedes” atstovą Lewisą Hamiltoną priešpaskutiniame Japonijos GP rate, tačiau buvo nuspręsta apsiriboti įspėjimu ir prizininkų rikiuotė po lenktynių keičiama nebus.

Primename, jog pačioje lenktynių pabaigoje L. Hamiltonas pasivijo M. Verstappeną mažiau nei vienos sekundės atstumu ir priešpaskutiniame rate turėjo realias galimybes jį aplenkti, tačiau jaunasis olandas, kaip visada, lengvai pozicijos atiduoti neketino ir britas buvo priverstas trumpam išvažiuoti už trasos ribų bei prarado galimybes iškovoti antrąją vietą.

Reklama

Pats M. Verstappenas apie incidentą kalbėjo taip: „Lewisas tikrai stipriai spaudė, jis kovoja dėl čempiono titulo, todėl, savaime suprantama, aš neketinau daryti nieko pašėlusio”.

Varžovo nekaltino ir pats „nukentėjusysis”: „Dabar tai nebeturi reikšmės. Tai įvyko ir mes turime judėti pirmyn”, – polenktyninėje spaudoskonferencijoje kalbėjo britas.

Motorsport.com duomenimis, su olandu apie incidentą kalbėjo tiek pats lenktynių direktorius Charlie Whitingas, tiek lenktynių teisėjai, įskaitant buvusį F1 pilotą Emanuele Pirro. Po pokalbio ir piloto pasiaiškinimo buvo nuspręsta jokių sankcijų netaikyti.

Įdomu, kad panašių incidentų atveju kiti pilotai dažnai susilaukia sankcijų, tačiau tiek M. Verstappenas, tiek L. Hamiltonas yra užsitarnavę „neliečiamųjų” reputaciją ir realių bausmių sulaukia labai retai.

Incidento video:

https://www.youtube.com/watch?v=-y8UMD4u3Ck

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia