Antonio Giovinazzis jau „sodinamas” į „Ferrari” kėdę kitam sezonui

0
Barcelona F1 test 27/02-02/03/17
@Sauber

Praėjusį savaitgalį Antonio Giovinazzi skubiai pakeitė Pascalį Wehrleiną „Sauber” ekipoje, o dalyvaudamas Australijos GP nepadarė sau gėdos.

Pernai panašioje situacijoje buvo atsidūręs Stoffelis Vandoorne, kuris pakeitė Fernando Alonso Bahreine vykusiose lenktynėse. Tada Vandoorne taip pat pasirodė sėkmingai, netgi iškovojo pirmąjį tašką komandai sezone, tad po tokio pasirodymo šiemet jis jau atstovauja „McLaren” ekipą.

Reklama

Antonio pateko į panašią situaciją. Kad reikės atstovauti „Sauber” ekipą lenktynėse, jis sužinojo tik šeštadienio rytą. Po šio sezono baigiasi Kimi Raikkoneno kontraktas su „Ferrari” ekipa, tad galbūt gali pasikartoti Stoffelio istorija, kuris pakeitė iš sporto pasitraukusį Jensoną Buttona.

Kvalifikacijoje Giovinazzi kitam „Sauber” ekipos lenktynininkui Marcusui Ericssonui nusileido tik ~0.2 sekundės ir startavo tiesiai už jo. Finišą italas pasiekė 12 pozicijoje. Žinant, kad ekipa naudoja pernykštį „Ferrari” variklį, tai nėra prastas rezultatas. Reikia nepamiršti, kad lenktynes baigė tik 13 pilotų, tačiau, nepaisant to, jis finišavo aukščiau Stoffelio Vandoorne, be to, visą lenktynių distanciją išvengė kontaktų su kitais lenktynininkais.

Po šio rezultato Cesare Fioro, buvęs „Ferrari” sporto vadovas, pažėrė daug komplimentų jaunajam italų lenktynininkui: „Tai, ką  Antonio padarė Melburne, buvo nuostabu, ypač žinant tai, kad jis šeštadienio rytą buvo pažadintas ir jam buvo pranešta, kad teks keisti „Sauber” pilotą.

Antonio karjerą aš seku jau 4-5 metus ir jis, be abejonės, yra talentingiausias iš visų Italijos lenktynininkų, kurie yra pasirengę Formulei 1. „Ferrari” teisingai pasielgė pasiūlydami jam sutartį ir aš labai tikiuosi, kad jie suteiks jam progą.

Paskutinis jo (Raikkoneno) sezonas su Alonso ir pirmasis su Vetteliu buvo tiesiog gėdingi. Pernai jis šiek tiek atsitiesė, tačiau šio sezono pabaigoje suomiui sukaks jau 38-eri. Aš manau, jam jau laikas baigti nuotykį su „Ferrari”.

 

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia