Kategorijos ĮdomuNaujienos

Ar Formulei 1 vertėtų perimti Nascar serijos playoff sistemą?

Formulės 1 stebėjimo reitingai vis krenta, o naujieji šio sporto šeimininkai yra amerikiečiai. Pati populiariausia autosporto rūšis ten yra „Nascar”, tad pradedama vis garsiau kalbėti, kad gali būti bandoma Formulę 1 „suamerikoninti” ir taip pritaikyti keletą taisyklių iš „Nascar”.

„Nascar” serijoje egzistuoja playoffų sistema. Kadangi ten sezoną sudaro net 36 lenktynės, tai sezonas yra padalintas į du etapus. Pirmasis sudarytas iš 26 lenktynių, kur viskas vyksta kaip ir mūsų mylimoje F1. Žmonės lenktyniauja renka taškus, taip kovojant dėl vietos čempionato įskaitoje.

O po to, 10 etapų viskas vyksta „knock outo” principu, kaip kad buvo praeito sezono pradžioje, kai kvalifikacijoje atkrisdavo lėčiausi sportininkai. Geriausių 16-tukas papuola į šitą kovą ir kas tris lenktynes iš tolimesnių kovų pasitraukia po keturis sportininkus. Tada taškai vėl nubraukiami ir vėl viskas iš pradžių, taip kol paskutinio etapo metu paaiškėja metų čempionas.

Pats pagrindinis pliusas tokios sistemos, kad mes garantuotai turėsime kovą tarp keturių geriausių sportininkų ir čempionas paaiškės tik paskutinio etapo metu.

Žinoma visi medaliai turi dvi puses, tad kita vertus, paskutiniame etape mes matysime tik keturis bolidus trasoje, ir jei persvara čempionato lyderių bus didžiulė, tai gali būti, kad paskutinis etapas bus pats nuobodžiausias, nes visi lenktynininkai važiuos išsibarstę po 20 sekundžių atstumą vienas nuo kito.

Dar vienas minusas yra tas, kad patys geriausieji gali ir nepapulti į paskutinį etapą, įsivaizduokime situaciją, kai viename iš „knock outinių” etapų kažkam iškyla gedimas dėl kurio nebaigiamas GP.

Tokiu atveju mes turėsime čempioną, kuris gali būt nebus labiausiai vertas juo būti.

Kadangi Formulės 1 sezonas ilgas, o naujieji šeimininkai paskelbė, kad jų intencija yra dar pailginti sezoną, tai viltis, kad kova dėl čempiono vardo vyks iki paskutinio etapo yra vis mažesnė. Visuose didžiuosiuose šio sporto interneto portaluose vyksta balsavimai bei diskusijos ar vertėtų tokią sistemą pritaikyti ir mūsų stebimame sporte.

Mano nuomonė būtų prieš tokių dirbtinų sprendimų įvedimui, kaip kad prieš keletą sezonų galiojusi taisyklė, kai paskutiniame etape buvo duodami dvigubi taškai, tam kad pagyvintų kovą. Visa tai nieko nedavė, nes Lewisas tada jau buvo užsitikrinęs titulą.

Kokia būtų Jūsų nuomonė išsakykite komentaruose.

Žiūrėti komentarus

  • mano manymu, nėra reikalo SMARKIAI didint etapų skaičių, jei kalbant būtent apie tai.
    tų etapų buvo pakankamai daug, tik, manau, kad tarp jų turėtų būt didesnės pertraukos, kad labiau užimtų visus metus

  • tie du trys menesiai pertraukos mano manymu reikalingi ir nieko tokio, o etapus reiktu ismetyt kas dvi savaites, nes kai buvo per menesi 3 etapai, tai jau ikyri, kai nieko negali veikt kiekviena savaitgali, o tik kabot prie interneto ir skaityt, stebet ir rasyt :)
    bet patys playoffai tai jau man visai nelimpa. isivaizduokim situacija, kad paskutiniam etape butu vaziaves tik rosbergas, hamiltonas, ir abu redbuliai, nu geriausiu atveju viens redbulis ir vienas ferrari. nu be rysio, abu mersai vos ne ratu visus lenkia, nes trafiko ner, gali lekt neatleisdamas greicio pedalo. tokiu atveju turi but labai vienodi bolidai paskutiniam etape, kad butu intriga

  • nu jo. nebent, gaaaaaaal padarius taip, kad paskutiniai du etapai turėtų mažesnį ratų skaičių atitinkamai dvigubai mažiau ir trigubai mažiau, priešpaskutiniam ir paskutiniam etapuos, gal būtų intrigos, jei padangų pasirinkimai būtų skirtingų komandų, pvz S ir U, ar kažkas tokio. galima prigalvot

Share
Publikavo
STFU

Paskutinės naujienos

Singapūro GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Singapūro GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Lando Norris, antroje vietoje liko Max Verstappen, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Singapūro GP: kvalifikacijos rezultatai

Baigėsi Singapūro GP kvalifikacija. Geriausią laiką parodė Lando Norris, antroje vietoje liko Max Verstappen, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Singapūro GP: treniruotės #3 rezultatai

Baigėsi Singapūro GP treniruotė #3. Geriausią laiką parodė Lando Norris, antroje vietoje liko George Russell,…

prieš % dieną(-as)

Singapūro GP: treniruotės #2 rezultatai

Baigėsi Singapūro GP treniruotė #2. Geriausią laiką parodė Lando Norris, antroje vietoje liko Charles Leclerc,…

prieš % dieną(-as)

Singapūro GP: treniruotės #1 rezultatai

Baigėsi Singapūro GP treniruotė #1. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Lando Norris,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Oscar Piastri, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)