Austrijos GP kvalifikacijoje nugalėjo L. Hamiltonas

0

Austrijos GP kvalifikaciją laimėjo „Mercedes” pilotas Lewisas Hamiltonas.

Kvalifikacijos pradžia buvo įprasta, kaip ir visada. Lyderiai nuvažiavo greitus ratus ir laukė antros kvalifikacijos dalies. Pirmoje dalyje staigmeną pateikė „Manor” komandos pilotas Pascalis Wehrleinas, vienu metu šis pilotas buvo atsidūręs net 9-oje vietoje, tačiau savo kvalifikaciją baigė 12-oje vietoje.

Reklama

Antros kvalifikacijos dalies esminis įvykis buvo Danilo Kvyato avarija, kai šis per plačiai išvažiavo ant kelkraščių. Spielbergo trasoje kelkraščiai yra labai aukšti, todėl išvažiavus už ribų, nemažai pilotų buvo sulaužę savo pakabas per laisvas treniruotes. Dėl Danilo avarijos, likus 2 minutėms, kvalifikacija buvo sustabdyta. „Ferrari” lenktynininkai savo greičiausius ratus užfiksavo su super minkštomis padangomis, būtent prieš avariją. Pratęsus kvalifikaciją, „Mercedes” pilotai, taip pat bandė įveikti greitus ratus su super minkštomis padangomis, kadangi su jomis tektų startuoti lenktynėse, tačiau jau apšilimo rate prasidėjo lietus. Panašu, kad šį kartą „Ferrari” taktika pasiteisino.

Trečioji dalis buvo atidėta penkias minutes dėl lietaus. Vėliau pilotai užsidėjo tarpines lietaus padangas ir kiekviename rate gerino įveikimo laikus, bei džiovino trasą. Likus apie 4 minutes iki trečiosios dalies pabaigos, pilotai jau dėjosi ultra minkštąsias padangas ir fiksavo dar geresnį tempą. Laikai buvo artimi užfiksuotiems sausomis sąlygomis. Staigmeną pateikė „Force India” lenktynininkas Nico hulkenbergas, kuriam pavyko finišuoti trečiam, nemažiau nustebino ir „McLaren” pilotas Jensonas Buttonas, kuris užfiksavo penktą geriausią laiką. Po pritaikytų baudų Sebastianui Vetteliui ir Nico Rosbergui pirmasis startuoja Lewisas Hamiltonas, antras – Nico Hulkenbergas, trečias – Jensonas Buttonas.

Visi kvalifikacijos rezultatai:

P.S. F1news.lt atsiprašo už vėlai paskelbtus rezultatus. Turėjome problemų su serveriu. Atsiprašome už nepatogumus.

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia