Brazilijos GP: kvalifikacijoje nugalėjo L. Hamiltonas

0

Brazilijos GP kvalifikacijoje nugalėjo „Mercedes” lenktynininkas Lewisas Hamiltonas. Antroje vietoje liko Nico Rosbergas, trečias finišavo Kimi Raikkonenas.

Pirmoje kvalifikacijos dalyje buvo žadamas lietus, tačiau sinoptikai klydo ir lietaus pavyko išvengti. Po trečios treniruočių sesijos „Ferrari” komanda Sebastiano Vettelio bolide aptiko stabdžių problemą, todėl prasidėjus kvalifikacijai jo bolidas dar buvo taisomas, tačiau praėjus 4 minutėms, Sebastianas Vettelis išvažiavo į trasą ir užfiksavo penktą laiką. Po pirmosios dalies, iš kvalifikacijos pasitraukia šie pilotai:
22. Felipe Nasras, 21. Marcusas Ericssonas, 20. Estebanas Oconas, 19. Pascalis Wehrleinas, 18. Kevinas Magnussenas ir 17. Jensonas Buttonas.

Reklama

Antroje kvalifikacijos dalyje didžiausias veiksmas vyko paskutinę minutę, pilotai kovojo dėl 7 – 15 vietų. Vietinis herojus, Felipe Massa, nuo savo debiuto Formulėje 1 su „Sauber” ekipa, Brazilijos GP niekada nebuvo kvalifikavęsis žemiau 10-osios vietos, tačiau šį kartą jam nepavyko. Po antros dalies, iš kvalifikacijos pasitraukia šie pilotai:
16. Jolyonas Palmeris, 15. Carlosas Sainzas, 14. Danilas Kvyatas, 13. Felipe Massa, 12. Estebanas Gutierrezas, 11. Valteri Bottas.

Trečioje kvalifikacijos dalyje Lewisas Hamiltonas pirmuoju savo bandymu įveikė neįtikėtinai greitą ratą ir nepaliko niekam vilčių. Nico Rosbergas atsiliko 0.162 sekundės. Antruoju ir paskutiniuoju bandymu britas dar padidino tempą ir iškovojo pole poziciją. Antras liko čempionato lyderis Nico Rosbergas, kuris atsiliko viena dešimtąja. Arši kova vyko dėl trečiosios vietos, čia kovojo „Red Bull” ir „Ferrari” pilotai, o šią kovą laimėjo Kimi Raikkonenas. Tarp šios ketveriukės atstumas 0.150 sekundės.

Visi kvalifikacijos rezultatai

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia