Kategorijos Naujienos

F. Briatore: F. Alonso perėjimas į „McLaren” yra ir mano kaltė

@marca.com

Buvęs „Benneton” ir „Renault” ekipų vadovas ir Fernando Alonso vadybininkas Flavio Briatore pirmą kartą užsiminė, kad ispano perėjimas į „McLaren-Honda” galėjo būti klaida.

66-erių italas „Rai” radijo stočiai teigė, kad Alonso neapgailestauja dėl penkerių „Ferrari” komandoje praleistų metų. „Manau, kad „Ferrari” ekipą jis mylėjo labiausiai”, – teigė F. Briatore. „Bet buvo laikas, kai tiesiog per daug žmonių kalbėjo ir tai buvo nepakeliama. Tai nebuvo („Ferrari” – red. past.) vadovybės kaltė, bet paskalų kaltė. Fernando buvo kritikuojamas dėl to, kad daugiau nebėra sėkmingas pilotas, tačiau negali pilotas toks būti, kai bolidas yra antras rikiuotėje. Jis taip pat galėjo tapti čempionu (2010 m.) Abu Dabyje, jei „Ferrari” būtų parinkusi teisingą lenktynių strategiją”, – sakė italas.

F. Alonso iš „Ferrari” į „McLaren” persikėlė pasibaigus 2014 m. sezonui. F. Briatorės teigimu, Alonso lenktyniavimas rikiuotės viduryje šiuo metu primena „prabangų pasitraukimą į pensiją”, sulaukus 34-erių.

Kai žurnalistas italo paklausė, ar Alonso dar gali nugalėti ateityje (ir šį klausimą girdėję pradėjo juoktis), F. Briatore atsakė taip: „Dėl to šiek tiek kaltas esu ir aš, kadangi patariau jam pasirašyti (kontraktą – red. past), nes maniau, jog „McLaren” ir „Honda” yra pajėgios greitai patobulėti, tačiau, pažvelgus į rezultatus, nėra ką daugiau pridurti”, – reziumavo italas.

Žiūrėti komentarus

Share
Publikavo
evbi

Paskutinės naujienos

Azerbaidžano GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Oscar Piastri, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: kvalifikacijos rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP kvalifikacija. Geriausią laiką parodė Pierre Gasly, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #3 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #3. Geriausią laiką parodė George Russell, antroje vietoje liko Charles Leclerc,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #2 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #2. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Sergio Perez,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #1 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #1. Geriausią laiką parodė Max Verstappen, antroje vietoje liko Lewis Hamilton,…

prieš % dieną(-as)

Italijos GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Italijos GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Oscar Piastri, trečioje…

prieš % dieną(-as)