Fernando Alonso: dabar aš vairuoju geriau nei bet kada ankščiau

2
McLaren Honda

Fernando Alonso yra įsitikinęs, kad dabar jis vairuoja daug geriau nei kada nors ankščiau Formulės 1 karjeroje, tačiau jį nuvilia bolido konkurencingumo trūkumas, kuris jam neleidžia kovoti dėl taškų ir podiumų.

„McLaren” ir „Honda” santykiai atsidūrė kritiniame taške po trečio iš eilės sezono, kuomet japonų variklių gamintojas nesugeba pasiūlyti patikimo ir galingo variklio. F. Alonso didžiąją distancijos dalį Australijoje važiavo dešimtas, tačiau po lenktynių sakė, kad „McLaren” yra paskutinė rikiuotės komanda, atsilieka net nuo „Sauber”, kurie naudoja 2016 metų specifikacijos „Ferrari” variklį.

Reklama

Ispanas buvo priverstas baigti lenktynes dėl pakabos gedimo, tačiau sakė, kad jo pasirodymas iki gedimo buvo geriausias per 16 metų praleistų Formulėje 1.

Paklaustas apie pozityvius dalykus po Australijos lenktynių, ispanas atsakė: „Nedaug. Manau, kad jaučiuosi puikiai pasiruošęs. Jaučiu, kad vairuoju geriausiai per visą karjerą, tačiau aš kovoju dėl vieno taško. Tai labai nuvilia.”

„Šiuo metu bolidas akivaizdžiai nekonkurencingas, o mes buvome taškuose visų lenktynių metu, tačiau man reikėjo stipriai tausoti degalus. Dešimta vieta buvo didelis siurprizas. Vairavau savo galimybių ribose, jaučiausi užtikrintas, bet mūsų bolidas yra ypatingai nekonkurencingas.”

F. Alonso po kelių nesėkmingų sezonų „Ferrari” komandoje persikėlė į „McLaren” tikėdamasis, kad su „Honda” jam pavyks iškovoti trečią čempiono titulą, tačiau viltys pamažu dūžta į šipulius. Buvęs „Red Bull” komandos pilotas Markas Webberis atskleidė, kad ispanas gali palikti „McLaren” dar nepasibaigus sezonui.

Australijos lenktynėse Fernando Alonso ir jo kolegos Stoffelio Vandoorne ratų įveikimo laikai skyrėsi nežymiai, tačiau ispano tempas buvo šiek tiek pastovesnis, tačiau belgas įveikė keletą greitesnių ratų.

Fernando Alonso ir Stoffelio Vandoorne ratų laikai

Palyginimui su lenktynių nugalėtojo Sebastiano Vettelio ratų įveikimo laikais, Fernando Alonso tempas žemesnis trimis sekundėmis.

Sebastiano Vettelio ir Fernando Alonso ratų laikai

„Sauber” piloto Antonio Giovinazzi ir Fernando Alonso ratų laikų palyginimas

Fernando Alonso ir Antonio Giovinazzi ratų laikai

Detalesnę informaciją apie Australijos GP lenktynes rasite apsilankę statistikos puslapyje.

Reklama

2 Komentarai (-ų)

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia