Kategorijos NaujienosSvarbu

Laimėjęs čempiono titulą, Nico Rosbergas baigia karjerą Formulėje 1

Mercedes AMG Petronas

Po pergalės šių metų Formulės 1 čempionate, per FIA spaudos konferenciją Nico Rosbergas paskalbė, kad traukiasi iš sporto.

„Sveiki, pasinaudodamas proga norėčiau visiems pranešti, kad aš nusprendžiau baigti karjerą Formulėje1. Po 25 metų lenktyniavimo, mano svajonė buvo tapti Formulės 1 pasaulio čempionu. Dėl sunkaus darbo, skausmo, aukojimosi –  tai buvo mano tikslas. Ir dabar man pavyko tai pasiekti. Įkopiau į savo kalną pačiame pike, todėl visa tai atrodo teisinga. Mano stipriausia emocija yra padėka visiems, kurie manimi tikėjo ir padėjo mano svajonei tapti realybe.

Šis sezonas buvo velniškai sunkus. Spaudžiau kaip išprotėjęs visose srityje po patirtų nesėkmių ir nusivylimų per pastaruosius du sezonus, jaučiau didelį užnugarį, kuris mane motyvuodavo judėti pirmyn. Žinoma, kad tai turėjo neigiamų padarinių tiems, kuriuos aš labai myliu. Šeimos pastangos ir pasiaukojimas, kad pasiekčiau savo tikslą. Neturiu pakankamai žodžių, kad galėčiau atsidėkoti savo žmonai Vivan, ji buvo puiki tomis akimirkomis. Ji suprato, kad šie metai bus patys svarbiausi, ir dabar yra puiki mums galimybė tai padaryti. Ji sudarė man sąlygas kiekvienose lenktynėse siekti savo tikslo, ji prižiūrėdavo mūsų dukrelę, kai aš tuo metu norėjau laimėti čempionatą.

Kai aš laimėjau lenktynes Suzukoje, nuo to momento, kai titulo likimas buvo mano pačio rankose, prasidėjo didžiulis spaudimas ir aš pradėjau galvoti apie karjeros pabaigą, jeigu tapsiu pasaulio čempionu. Sekmadienį, Abu Dabyje žinojau, kad tai gali būti paskutinės mano lenktynės, tačiau prieš startą man pavyko šią mintį išvyti iš galvos. Norėjau pasimėgauti kiekviena patirtimi žinodamas, kad tai gali būti paskutis mano startas… ir tada šviesos užgęso, o aš turėjau labiausiai įtemptus 55 ratus savo gyvenime. Priėmiau sprendimą pirmadienio vakare. Pirmieji žmonės, kurie tai sužinojo buvo Vivan ir Georgas [Nico vadybininkų komandos narys].

Vienas dalykas, kuris buvo sudėtingas šioje situacijoje, savo lenkynininkų šeimą pastatyti į sunkią padėtį. Bet Toto suprato mane. Jis žinojo, kad aš esu tikras dėl savo sprendimo ir mane nuramino. Mano išdidžiausias pasiekimas lenktynėse, visada bus  pasaulio čempiono titulo laimėjimas su nuostabia žmonių komanda ir „Sidabrinėmis Strėlemis”.

Dabar aš mėgaujuosi šiuo momentu. Ir dar mėgausiuosi kelias ateinančias savaites. Po to aš versiu naują savo gyvenimo lapą ir pažiūrėsiu, ką jis man gali pasiūlyti…”

Žiūrėti komentarus

  • Iš pradžių net puoliau žiūrėt į kalendorių, bet ne, šiandien dar ne balandžio 1... :) Keista naujiena :)

  • Manau, viskas kiek netikėta, tik dėl to, kad viskas taip staigiai, čia laimejo, o po 5 dienų, kai dar visi kalba apie čempiono titulą, tik bam ir kita labai stipri naujiena iš Nico..

  • man tai cia kazkaip labai keistai. aisku daug ten jegu kainuoja tas sportas, bet dabar tai toks biski mergaitiskas poelgis, laimejau, tai iseinu nenukarunuotas... idomu kas dabar i jo vieta, ar nebus koks werhleinas?

Share
Publikavo
Praeivis

Paskutinės naujienos

Azerbaidžano GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Oscar Piastri, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: kvalifikacijos rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP kvalifikacija. Geriausią laiką parodė Pierre Gasly, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #3 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #3. Geriausią laiką parodė George Russell, antroje vietoje liko Charles Leclerc,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #2 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #2. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Sergio Perez,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #1 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #1. Geriausią laiką parodė Max Verstappen, antroje vietoje liko Lewis Hamilton,…

prieš % dieną(-as)

Italijos GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Italijos GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Oscar Piastri, trečioje…

prieš % dieną(-as)