Monakas buvo labai nesėkmingas Lewisui Hamiltonui

Jį kamavo problemos su padangomis. Jau kvalifikacijoje jam sekėsi ne itin gerai, o lenktynėse gerų rezultatų nebuvo galima tikėtis, dėl žemos startinės pozicijos.

Dabar Lewisas nuo Sebastiano Vettelio, pirmaujančio čempionate, atsilieka 25 taškais. Dabar Hamiltonas sako, kad jei „Mercedes” nesugebės išspręsti šių trukdžių, tai atstumas pilotų įskaitoje gali padidėti.

Reklama

„Atvykus čia (į Monaką) aš tikėjausi gerų lenktynių, nes paprastai aš čia gerai pasirodau.  Tačiau kilę problemos su padangomis gali pasikartoti, ypač kai sekančiose lenktynėse, naudosime tokio pačio mišinio padangas”, – kalbėjo Lewisas. „Problemos mums kyla tik su itin minkštomis padangomis, būtent jas ir turiu analizuoti visą ateinančią savaitę.”

„Yra labai daug sričių, kurias reikia analizuoti, kad suprastume, kodėl vienas bolidas elgiasi visiškai priešingai, nei kitas. Ar tai įtakoja ratų skaičius, ar reikia daryti pertraukas tarp greitų ratų, ar priekinių padangų didesnis saugojimas nei galinių. Gal visa tai bolidą, kuris turi per mažą pasukamumą padaro tokiu, kuris turi per didelį pasukamumą. Daug ką reikia ištirti, net ir stabdžių balansą. Visa tai reikia peržiūrėti ir tuo aš tikrai užsiimsiu”, – tęsė Hamiltonas.

Komandos draugui tokios problemos neiškilo

Monake abu „Mercedes” pilotai naudojo identiškus nustatymus, Valtteri Bottas sugebėjo kvalifikuotis 3 pozicijoje, o nuo „pole” atsiliko vos 0.054 s. Tuo tarpu Lewisas sugebėjo iškovoti tik 14 startinę poziciją.

„Mums sunkiausia rasti tinkamą balansą. Jei netinkamai dirba galinė ašis, t.y. ji slysta, tada mes posūkyje negalime pakankamai greitai važiuoti. Reiškiasi priekinė ašis tada neslysta, ir tai priekinės padangos atšąla, o galinės perkaista. Nežinau kaip, bet „Ferrari” visad pasiseka pasiekti tai, kad abi ašys dirbtų tinkamai”, – pabaigė mintis dėstyti Lewisas.

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia