Maxas Verstappenas vis dar nesupranta jam skirtos baudos Italijoje

0
verstappenas red bull

Praėjo jau beveik dvi savaitės nuo lenktynių Italijoje, bet Maxas Verstappenas sako, kad jis nesupranta kodėl ji jam buvo skirta.

Priminsime, kad bauda M. Verstappenui buvo skirta, kad jis keitė savo važiavimo trajektoriją daugiau nei vieną kartą, kai jį bandė lenkti Valtteri Bottas. Valtteri Bottas trumpam išslydo iš trasos ir taip prarado nemažai laiko.

Olandas gavo 5 sekundžių baudą, o kadangi ši situacija buvo lenktynėms artėjant prie pabaigos, tai ši bauda reiškė, kad Maxas iš trečios pozicijos nukrito į 5.

Reklama

Verstappeno nuomone jam skirta bauda yra žiauri ir neteisinga, mat lenktynininkai taip daro nuolatos.

„Aš peržiūrėjau nemažai video įrašų iš pernai metų, nes jei bandysi analizuoti 10 ar 15 metų senumo įrašus, tai bus beprasmiška, mat tada labai skyrėsi taisyklės.

Lygiai tokia pati situacija buvo tarp Strollo ir Massos, Massa tada pasielgė labai gudriai.

Ratais jie nesusilietė, bet jis važiavo ant baltos linijos. Jis truputį net išvažiavo už trasos ribų, bet vistiek jis lietė baltą liniją“, – pasakojo Verstappenas.

„Aš niekada lengvai neatiduosiu savo pozicijos ir visada dėl jos kovosiu iš visų jėgų dėl kiekvieno trasos milimetro, tą aš ir dariau. Todėl manau, kad bausmė buvo žiauri.

Be to aš peržiūrėjau visas Italijos lenktynes, lenktynininkai savo varžovus išstūmė už trasos ribų, buvo susidūrimų, bolidų apgadinimų, o mes tik susilietėme ratais. Nieko nebuvo pažeista. Jis palietė mano ratą ir turėjo važiuoti plačiau.

Aš manau tai yra nesąžininga, mane tai pykdo. Aš manau, kad visa tai normalu, kad mane pykdo, nes aš jaučiuosi neteisingai nubaustas.

Dabar kai pagalvoju, aš jam galėjau palikti keletu milimetrų daugiau, ne centimetrų, bet tik milimetrų, bet jis vistiek būtų važiavęs ant baltos linijos. Tam, kad mes nesusiliestume buvo vietos jam pasitraukti dar daugiau kairėn, bet jis to nepadarė. Nebuvo padaryta jokios žalos, todėl tai ir yra labai skaudu.

Aš esu priverstas taip kietai gintis, nes mūsų variklis neturi tiek daug galios.

Jei tiesiosiose man pakaktų greičio jūs manęs tokiose situacijose nematytumėte.

Aš galėčiau jį praleisti ir ramiai nuvažiuoti iki finišo, visi sakytų, kad Maxas lenktyniavo puikiai. Bet aš čia nesu tam, kad nusileisčiau ir finišuočiau 4.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia