Naujienos

„Mercedes” 2019 metais trauksis iš DTM ir dalyvaus Formulės E čempionate

„Mercedes” pranešė apie savo planus žengti į Formulės E čempionatą 2019/2020 sezone, šis žingsnis reiškia, kad komanda paliks DMT čempionatą 2018 metų pabaigoje.

Mercedes” norėjo žengti į elektrinių bolidų lenktynes nuo kito sezono, tačiau savo planus atidėjo dar vieneriems metams.

„Mercedes” motosporto skyriaus vadovas Toto Wolffas sakė: „Motosporte, kaip ir bet kurioje kitoje sferoje, mes norime būti etalonas aukščiausios klasės segmente, bei tyrinėti naujus ir inovatyvius projektus. Su Formule 1 ir Formule E mes pasiekėme reikiamą balansą.”

„Elektrifikacija vyksta kelių automobiliuose, o Formulė E gamintojams siūlo labai įdomią platformą. Jos pagalba galėsime pristatyti technologijas naujai auditorijai. Tai bus daroma su visiškai nauja lenktynių rūšimi, ji labai skiriasi nuo kitų serijų.”

„Labai džiaugiuosi, kad galėjome atidėti mūsų debiutą dar vieneriems metams iki 2019. Tai leis mums tinkamai suprasti šią seriją ir tinkamai pasiruošti atėjimui.”

Trauksis iš DTM lenktynių serijos

„Praleisti metai DTM bus laikomi vieni svarbiausių visoje „Mercedes” motosporto istorijoje.”

„Norėčiau labai padėkoti visiems komandos darbuotojams už fantastišką darbą, kuris padėjo „Mercedes” tapti pačiu sėkmingiausiu DTM gamintoju per tą laiką, kai mes čia dalyvavome.”

„Nors pasitraukimas visiems mums yra labai sunkus, mes padarysime viską šiame ir kitame sezonuose, kad iškovotume kiek įmanoma daugiau DTM titulų prieš mums pasitraukiant. Mes jaučiamės skolingi sau ir savo gerbėjams, todėl turime tai padaryti.”

Žiūrėti komentarus

    • Galima dar pažymėt, kad ir BMW jungiasi prie F-E 2018-2019 m. O Audi jau ten yra. Tad visi vokiečiai renkasi elektrą. :)

Share
Publikavo
Praeivis

Paskutinės naujienos

Singapūro GP: treniruotės #2 rezultatai

Baigėsi Singapūro GP treniruotė #2. Geriausią laiką parodė Lando Norris, antroje vietoje liko Charles Leclerc,…

prieš % dieną(-as)

Singapūro GP: treniruotės #1 rezultatai

Baigėsi Singapūro GP treniruotė #1. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Lando Norris,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Oscar Piastri, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: kvalifikacijos rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP kvalifikacija. Geriausią laiką parodė Pierre Gasly, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #3 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #3. Geriausią laiką parodė George Russell, antroje vietoje liko Charles Leclerc,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #2 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #2. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Sergio Perez,…

prieš % dieną(-as)