Kategorijos Naujienos

N. Rosbergas iškovojo antrą „Didįjį Šalmą” karjeroje

@f1fanatic.co.uk

Europos GP triumfavęs „Mercedes” pilotas Nico Rosbergas ne tik pelnė penktają savo pergalę sezone, bet ir iškovojo antrąjį karjeroje „Didįjį Šalmą” („Grand Slam”).

Šis pasiekimas fiksuojamas, kai pilotas laimi kvalifikaciją, lenktynes, pirmauja nuo starto iki finišo ir įveikia greičiausią lenktynių ratą.

Pirmąjį „Didįjį Šalmą” čempionato lyderis iškovojo taip pat šiame sezone. Tai įvyko Sočio trasoje, Rusijoje.

Pagal šį rodiklį Nico pavijo komandos draugą Lewisą Hamiltoną. Taip pat po du kartus tokį laimėjimą yra pasiekę argentinietis Juanas Manuelis Fangio, australas Jackas Brabhamas ir suomis Mika Hakkinenas.

Daugiausiai „Didžiųjų šalmų” Formulės 1 istorijoje yra iškovojęs britas Jimas Clarkas – aštuonis. Po penkis yra pelnę italas Alberto Ascari ir vokietis Michaelis Schumacheris.

Po keturis kartus „Didįjį šalmą” yra iškovoję brazilas Ayrtonas Senna, britai Jackie Stewartas ir Nigelas Mansellas, vokietis Sebastianas Vettelis, o tris kartus šioje kategorijoje pavyko triumfuoti brazilui Nelsonui Piquet.

Žiūrėti komentarus

  • Kas čia rimto, bolidas buvo vienareikšmiškai, triuškinančiai geresnis už bet kurį kitą, o komandos draugui ne tik nesisekė, bet ir pats "prisigrybavo" dvi svarbiausias savaitgalio dienas. Panaši situacija ir Rusijoje. Rimta, jei jis būtų bent 2 kart čempionas, be nei vieno grand slam'o, o dabar, rimta gali būti tik gilų rudenį. ;)

    • Ar tikrai geresnis? Juk Hamiltonas sakė, kad šiandien buvo greičiausias, į galą lenktynių net rado, kurį mygtuką vaire reikia paspaust, bet kažkodėl netrukdė Nicui fastest lap atlikt. Aišku, variklį ale taupė...

    • Tai aš lyginu su kitomis ekipomis, o ne su Hamiltono bolidu. Beje kai Lewisas "atsisukęs" motorą buvo, iškart pasiekė greičiausią ratą, po to vėl, kaip jis sakė, prisuko ir taupė, nebebuvo tikslo spausti. Šiaip, ar taip, šūdo vertas pasiekimas šitas grand slam'as Rosbergui, žinant kaip "grybavo" ir kaip nesisekė vakar ir šiandien Hamiltonui. Pole buvo daugiau nei lengva, pirmauti visas lenktynes nebuvo sudėtinga, tereikėjo sustoti vėliausiai iš top pilotų, greičiausias ratas galėjo būti atimtas, bet nebuvo prasmės komandos draugui spausti, geriau reikėjo taupyti, na o pergalė savaime suprantama, nebuvo SC, nebuvo niekam šansų laimėti. Šiandien Nico tik neklydo, štai jo sudėtingiausias atliktas darbas. Šiaip, ar taip, jei tiek Lewisą, tiek Nico lydėtų sėkmė visą savaitgalį, Rosbergui šansų pasidaryti grand slam'ą jau šeštadieniais dažniausiai nebebūtų galimybių. ;)

    • Sutinku, kad už Grand Slamus titulų nedalina, bet nereikia taip nuvertinti šio pasiekimo, ypač žinant, kad net toks puikus pilotas kaip Hamiltonas, kelis metus pilotuojantis greičiausią bolidą, Grand Slamų taip pat turi vos du, o šansų jų turėti daugiau su tokiu bolidu - tikrai nemažai ;)

    • Dar kart sakau, šūdo vertas tas grand slam'as, jei nėra rezultatų. Hamiltonas galėtų neturėti nei vieno, man nusispjauti, jis turi tris titulus, va čia man jau rezultatas. Jei šiame sezone grand slam'ą įvežtų Sebas, ar Ricciardo, tai galima būtų vadinti pasiekimu, dabar gi tai nulis emocijų, ypač kai matėme kokią persvarą turėjo "Mercedes" šioje trasoje.

    • Na nereik nuvertinti, pasiekti grand slama ne su geriausiu bolidu sansu ner, nebent turi buti visi issibarste kas 4 sekundes pagal pajeguma, kitaip neimanoma, paimti pergale, fastest lap, ta pati pole net neturint geriausio bolido gali, bet visa distancija pirmauti cia jau ne suns papas. taip, nico nelabai turejo konkurencijos sikarta, ir tai deka puikios trasos, bet taip jau metytis pareiskimais neverta, visgi ne be reikalo net budami cempionais zmones nebutinai turi tokiu savaitgaliu

Share
Publikavo
evbi

Paskutinės naujienos

Azerbaidžano GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Oscar Piastri, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: kvalifikacijos rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP kvalifikacija. Geriausią laiką parodė Pierre Gasly, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #3 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #3. Geriausią laiką parodė George Russell, antroje vietoje liko Charles Leclerc,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #2 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #2. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Sergio Perez,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #1 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #1. Geriausią laiką parodė Max Verstappen, antroje vietoje liko Lewis Hamilton,…

prieš % dieną(-as)

Italijos GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Italijos GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Oscar Piastri, trečioje…

prieš % dieną(-as)