Kategorijos Naujienos

N. Rosbergo taikinyje – penkta pergalė paeiliui

[media-credit name=”f1fanatic.co.uk” align=”alignnone” width=”1865″][/media-credit]
„Mercedes” pilotas Nico Rosbergas tikisi pratęsti savo pergalių seriją Barselonos trasoje, Ispanijoje, kur šį savaitgalį vyks didžiojo prizo lenktynės.

N. Rosbergas turi galimybę mėgautis puikiu 2016 m. sezono startu, kai laimėjo pirmuosius keturis čempionato etapus. Jei vokietis triumfuos penktose pirmose sezono lenktynėse paeiliui, pagal šį rodiklį susilygins su britu Nigelu Mansellu ir vokiečiu Michaeliu Schumacheriu.

Įdomu, kad 2015 m. būtent N. Rosbergas laimėjo Ispanijos GP, todėl šis faktas jam turėtų pridėti dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

„Tai (penkios pergalės iš eilės – red. past.) nėra tas dalykas, kurio buvo galima tikėtis šiais metais”, – žurnalistams teigė „Mercedes” pilotas.

„Tai buvo puiki sezono pradžia, todėl aš tiesiog mėgaujuosi šia akimirka ir savo sportine forma. Darau viską, ką galiu, jog tai tęstųsi ir toliau iki sezono pabaigos. Sportas yra kupinas pakilimų ir nuosmukių ir reikia būti psichologiškai pasirengus, kai su tuo susiduri. Tokiame ilgame sezone, kaip šis, iš kiekvienų lenktynių reikia paimti maksimumą. Vis dar yra 425 taškai, kuriuos galima pelnyti, todėl dar daug kas gali nutikti”, – teigė vokietis.

N. Rosbergas nestokojo pasitikėjimo savo automobiliu, bet lengvos kovos Ispanijoje nesitiki.

„Pernai Barselonos trasoje man pirmą kartą pavyko iškovoti pirmąją starto poziciją ir pergalę. Šiuo metu bolidą jaučiu puikiai, jis yra puikus ir tai suteikia pasitikėjimo spausti ties jo galimybių riba. Taigi, su nekantrumu laukiu savaitgalio, bet prieš akis, be abejo, laukia sunki kova”, – apibendrino vokietis.

Primename, kad šiuo metu N. Rosbergas yra vienvaldis čempionato lyderis, iškovojęs maksimalų įmanomą taškų skaičių – 100. Kitas „Mercedes” pilotas – britas Lewisas Hamiltonas – čempionato pradžioje susidūrė su įvariomis techninėmis problemomis ir šiuo metu nuo komandos kolegos atsilieka 43 taškais.

Žiūrėti komentarus

Share
Publikavo
evbi

Paskutinės naujienos

Azerbaidžano GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Oscar Piastri, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: kvalifikacijos rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP kvalifikacija. Geriausią laiką parodė Pierre Gasly, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #3 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #3. Geriausią laiką parodė George Russell, antroje vietoje liko Charles Leclerc,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #2 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #2. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Sergio Perez,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #1 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #1. Geriausią laiką parodė Max Verstappen, antroje vietoje liko Lewis Hamilton,…

prieš % dieną(-as)

Italijos GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Italijos GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Oscar Piastri, trečioje…

prieš % dieną(-as)