Svarbu

Oficialu: 2019 m. K. Raikkonenas ir C. LeClercas keičiasi vietomis

Šiandien buvo oficialiai patvirtinta, kad 2019 m. Kimi Raikkonenas lenktyniaus „Sauber” ekipoje, o iš pastarosios į „Ferrari” pereis jaunasis Charlesas LeClercas.

Jau kurį laiką sklandė kalbos, kad C. LeClercas gali būti Sebastiano Vettelio partneriu kitais metais ir tai buvo patvirtinta šiandien. Tuo tarpu K. Raikkonenas grįžta į „Sauber” ekipą, kurios gretose debiutavo 2001 m.

O šio sezono Formulės 1 debiutantas C. LeClercas jau spėjo nustebinti šio sporto gerbėjus. 20 metų jaunuolis su „Sauber” bolidu jau 5 kartus finišavo taškų zonoje. Monakietis 2016 m. nugalėjo GP3 čempionate, o po metų triumfavo ir Formulėje 2.

C. LeClercas taps vienu jauniausių „Ferrari” pilotų, taip pat pirmuoju iš Monako kilusiu lenktynininku šioje komandoje. 2009 m. startavus „Ferrari” jaunųjų pilotų akademijai pagaliau jos mokinys pakils iki pat pagrindinės komandos. Tą beveik pavyko pasiekti ir Julesui Bianchi, tačiau tragiška nelaimė Japonijoje sutrukdė jaunuoliui toliau tobulėti.

K. Raikkonenas kol kas išlieka paskutiniu pilotu laimėjusiu čempionų titulą „Ferrari” komandai – tą jis padarė 2007 m. Iš viso suomis su pertrauka italų gretose išbuvo 8 metus.

„Sauber” ekipos vadovo Frederico Vasseuro teigimu „K. Raikkoneno prisijungimas prie ekipos rodo dabartinio komandos projekto svarbą ir priartina juos prie tikslo pasiekti gerų rezultatų ateityje”.

Naujiena džiaugėsi ir pats K. Raikkonenas, savo „Instagram” profilyje parašęs, kad džiaugiasi sugrįžęs ten, kur viskas prasidėjo.

Share
Publikavo
Mykolas

Paskutinės naujienos

Azerbaidžano GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Oscar Piastri, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: kvalifikacijos rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP kvalifikacija. Geriausią laiką parodė Pierre Gasly, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #3 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #3. Geriausią laiką parodė George Russell, antroje vietoje liko Charles Leclerc,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #2 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #2. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Sergio Perez,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #1 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #1. Geriausią laiką parodė Max Verstappen, antroje vietoje liko Lewis Hamilton,…

prieš % dieną(-as)

Italijos GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Italijos GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Oscar Piastri, trečioje…

prieš % dieną(-as)