Kategorijos Naujienos

„Williams” įgytos techninės žinios padės gelbėjant naujagimius

[media-credit id=13 align=”aligncenter” width=”1024″][/media-credit]

„Williams” komanda padeda vienai Didžiosios Britanijos ligoninei gelbėjant naujagimių gyvybes. Formulės 1 ekipa perduoda savo patirtį, įgytą aptarnaujant automobilius sustojimų techninio aptarnavimo zonoje, kurią ligoninės specialistai tikisi panaudoti gelbėjant naujagimių gyvybes.

Šios abi sritys susijusios tuo, kad komandos stengiasi viską atlikti spaudžiami laiko ir ribotoje vietoje. Būtent susidoroti su šiais iššūkiais tikisi išmokti Velso universitetinės ligoninės Kardife personalas.

Tam buvo paprašyta „Williams” komandos patarti, kaip Formulės 1 technika ir procesai gali būti panaudoti ligoninių darbe. Medikai buvo nuvykę į komandos bazę Jungtinėje Karalystėje ir stebėjo kokius procesus personalas atlieka aptarnaudami automobilį sustojimų techninėje zonoje metu.

Šiuo metu Kardifo specialistai apibendrina gautas žinias ir tiksliai įvardija, kokius procesus ir priemones, paimtus iš Formulės 1 pusės, reikia naudoti medikų darbe. Naujagimių gaivinimo procesui skirtos priemonės dabar yra audituojamos ir stengiamasi jas kuo greičiau patvirtinti.

Viena iš tokių priemonių yra specialus operacinių grindų žymėjimas – kaip ir Formulės 1 komandos darbe, ant grindų bus pažymėtos specialios vietos, kuriose turės dirbti medikai, netrukdydami kolegoms.

Dar viena naujovė, kurią Velso medikai tiksi kuo greičiau naudoti savo darbe, yra komunikacijos ir duomenų analizės technika. Tai įtraukia bendravimą radijo ryšiu, didesnį rankų signalų naudojimą vietoj kalbėjimo ir vaizdo medžiagos analizė susirinkimuose po operacijų.

„Kai jie (Velso ligoninės personalas – red. past.) į mus kreipėsi, mes su malonumu nusprendėme padėti,” – teigė viena „Williams” vadovių Claire Williams. „Jų darbas yra be galo svarbus ir spaudimas, su kuriuo jie susiduria dirbdami, yra milžiniškas; tai gyvybės ir mirties klausimas kiekvieną savaitės dieną.”

„Jei bent kas nors iš mūsų pateiktos medžiagos padės išgelbėti jaunų žmonių gyvybes, tai bus neįkainojamas veiksmas. Mes vis labiau suprantame, kad žinios ir technologijos, įgytos Formulėje 1, gali būti sėkmingai panaudotos ir kitose srityse.”

Priminsime, kad šį sezoną būtent „Williams” ekipos techninis personalas yra nepralenkiamas – visose keturiose šio sezono lenktynėse techninėje aptarnavimo zonoje automobiliai būdavo aptarnaujami greičiausiai iš visų. Viena iš šios sėkmės priežasčių yra ta, kad komanda turi specialų specialistą, dirbantį su personalu technikos, procesų valdymo, komandinio darbo srityse bei rūpinasi komandos narių sveikata ir fiziniu pasiruošimu.

Žiūrėti komentarus

  • Na idomu, bet kazkaip man neatrodo gimdymas su F1 kazkuo susije, o 2 sekundes gimdyme yra labai retas reiskynis, kai per toki laika galima nulemti naujagimio gimima arba mirima.

  • O kas su formule būna susiję? :) Kai neištikimos žmonos kaimynas rengiasi drabužius, išgirdęs, kad vyras netikėtai grįžo namo? Jo, tada greičiai dideli būna... :D

  • ir cia ne apie gimdyma, kiek as surpantu, o apie reanimavima, tad ten kiekviena sekunde svarbi. idomi naujiena, vietu suzymejimas ir irangos padejimas ergonomiskai gali duoti labai daug, tik zinoma, ten ne f1 sustojimas, gali prireikti kazko ir is toliau biskiuka, bet ko gero po ilgo derinimo, galima pasiekti toki ergonomikos lygi, kad bus sutaupyta gerokai laiko

Share
Publikavo
Mykolas
Žymos Williams

Paskutinės naujienos

Azerbaidžano GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Oscar Piastri, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: kvalifikacijos rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP kvalifikacija. Geriausią laiką parodė Pierre Gasly, antroje vietoje liko Charles Leclerc, trečioje…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #3 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #3. Geriausią laiką parodė George Russell, antroje vietoje liko Charles Leclerc,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #2 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #2. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Sergio Perez,…

prieš % dieną(-as)

Azerbaidžano GP: treniruotės #1 rezultatai

Baigėsi Azerbaidžano GP treniruotė #1. Geriausią laiką parodė Max Verstappen, antroje vietoje liko Lewis Hamilton,…

prieš % dieną(-as)

Italijos GP: lenktynių rezultatai

Baigėsi Italijos GP lenktynės. Geriausią laiką parodė Charles Leclerc, antroje vietoje liko Oscar Piastri, trečioje…

prieš % dieną(-as)