Kinijos GP kvalifikacija: nugalėjo Nico Rosbergas

5
@MERCEDES AMG PETRONAS

[media-credit id=1 align=”alignnone” width=”960″]chinagp[/media-credit]

Kinijos GP kvalifikacija prasideda 10:00. Trečia laisvoji treniruotė, ankstyvą šeštadienio rytą prasidėjo šlapioje trasoje. Trys komandos neužfiksavo rato įveikimo laiko. Orų pranešėjai prognozavo, kad kvalifikacija bus su lietumi, tačiau pasak Sky Sports F1 žurnalistų ir Christianas Horneris, visi prognozuotojai greičiausiai apsiriko, nes pamažu iš po debesų šviečiasi saulė.

Reklama

Kvalifikacijos eiga

Pirmoji kvalifikacijos dalis

Kinijos GP kvalifikaciją pirmasis pradejo Mercedes pilotas Lewisas Hamiltonas, tačiau užsidėjęs šlapiai trasai skirtas padangas jis atliko žvalgo darbą. Abu Manor pilotai užsidėjo super minkštas padangas ir iškarto bandė įveikti greituosius ratus, tačiau starto tiesiosios pradžioje, pradėjus pirmąjį greitą ratą, bolido nesuvaldė Pascalis Wehrleinas. Vos tik atidaręs DRS sistemą ir užvažiavęs ant trasos nelygumo pilotas prarado bolido kontrolę ir rėžėsi į trasos atitvarus, taip iššaukdamas raudoną vėliavą, kuri reiškia, kad kvalifikacija sustabdyta.

Kvalifikacijos pirmoji dalis pratęsta po 15 minučių. Dauguma komandų skuba įveikti greitą ratą. Mercedes komanda turi problemų su Lewiso Hamiltono varikliu ir bando jas išspręsti per 10 minučių. Panašu, kad laikiną sprendimą Mercedes rado, tačiau pranešama, kad variklis negalės naudoti visos galios. Visgi Lewisas Hamiltonas įveikia tik apšilimo ratą, grįžta į aptarnavimo zoną ir lipa iš bolido. Jam kvalifikacija jau baigta.

Į antrają dalį nepatenka : Wehrlein, Hamilton, Haryanto, Palmer, Gutierrez, Magnussen.

Antroji kvalifikacijos dalis

Prasidėjus antrai kvalifikacijos daliai, Sauber vieninteliai, kurie trasoje su geltonomis, minkštomis, padangomis. Mercedes pilotas Nico Rosbergas, antroje dalyje nustato rato įveikimo standartą – 1:36.240. Tačiau už kelių minučių abu Ferrari pilotai šį standartą, nustaytą Nico Rosbergo pagerina. Įdomiausias momentas antroje kvalifikacijos dalyje lieka, ar McLaren sugebės patekti į trečią kvalifikacijos dalį.

Nico Hulkenbergas pametą ratą, panašu, kad jis nebuvo tinkamai pritvirtintas.  Kvalifikacija vėl stabdoma. Lieka 1:17  iki sesijos pabaigos, ir panašu, kad niekas negalės pagerinti savo rato įveikimo laikų, nes nėra laiko įveikti net apšilimo ratą.

Po antros kvalifikacijos dalies, trečioje sesijoje nedalyvaus: Nasras, Ericssonas, Grosjeanas, Buttonas, Alonso.

Trečioji kvalifikacijos dalis

Liko 10 pilotų, kurie bandys iškovoti „pole” poziciją. Trečiosios dalies pradžia įprastai šiek tiek vangoka, tačiau paskutinės minutės turėtų būti labai aktyvios. Sergio Perezas per plauką nesudaužo savo bolido, toje pačioje vietoje, kur Wehrleinas sudaužė savo bolidą pirmoje dalyje. Kimi Raikkonenas fiksuoja geriausią savaitgalio laiką 1:35.972 ir kolkas pirmauja.

Pirmąją vietą iškovoja Nico Rosbergas, antrąją Danielis Riccardo, trečiąją Kimi Raikkonenas.

Visi rezultatai, po trijų klvalifikacijos dalių:

[f1press type=”qualifying_results” season=”2016″ round=”3″]

Lenktynės rytoj 9:00

Reklama

5 Komentarai (-ų)

  1. Gaila, kad Kimis porą kartų suklydo. Po 8 m būtų pole laimėjęs…Įdomu, kodėl Vettelis pasikrovė. Nes dažniausiai jam pakraudavo 0,2-0,3. Laukim GP !

  2. Manau, kad ryt Vettelis darys daugiau sustojimu, jis saugojo padangas, viska norejo padaryt su vienu komplektu ir greiciausiai biski pervertino save. Kimis, jei neklaida, turbut butu panasus laikas i Rosbergo. Ricciardo antras tik del Ferrari klaidu.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia