Rusijos GP laimėjo nesustabdomas Nico Rosbergas

14
@Formula1
@Formula1

Dramatišku startu pasižymėjusias lenktynes laimėjo šiemet dar nė karto nenugalėtas Nico Rosbergas.

Jau pirmuose lenktynių posūkiuose įvyko keletas avarijų. Septintas startavęs Sebastianas Vettelis bandydamas lenkti Danielį Ricciardo gavo smūgį nuo vietinio herojaus Danilo Kviato, o trečiame posūkyje rusas dar kartą trenkėsi į vokiečio automobilio galą ir išstūmė jį iš trasos. Po incidento S. Vettelis pasitraukė iš lenktynių, o rusas vėliau gavo 10 sekundžių sustojimo techninio aptarnavimo zonoje.

Reklama

Pirmas lenktynėse finišavęs Nico Rosbergas pelnė 7 pergalę iš eilės – pagal šį rodiklį vokietis susilygino su Alberto Ascari ir Michaeliu Schumacheriu. Pirmas pagal pergalių iš eilės skaičių vis dar yra S. Vettelis, 2013 m. sezone triumfavęs 9 kartus iš eilės.

Antras finišo liniją kirto kitas „Mercedes” pilotas Lewisas Hamiltonas. Jis startavo dešimtoje vietoje, tačiau pasinaudojęs pirmuose posūkiuose įvykusios sumaišties, vėliau nesunkiai aplenkė Valterį Bottas.

Trečioje vietoje finišavo suomis Kimi Raikkonenas. „Ferrari” lenktynininkas startavo ketvirtas, tačiau lenktynių pradžioje prarado vietą V. Bottas. Vienintelio sustojimo techninio aptarnavimo zonoje metu „Ferrari” atstovas aplenkė savo tautietį ir sėkmingai finišavo ant paskutinės podiumo vietos.

Penktą vietą pasiekė kitas „Williams” pilotas Felipe Massa. Pirmuosius taškus su „McLaren” pelnė Fernando Alonso, finišavęs šeštas. Pirmuosius taškus sezone gavo ir „Renault” – Kevinas Magnussenas finišo liniją kirto iš karto už F. Alonso. Taškų zonoje pabaigoje finišavo Romainas Grosjeanas, Sergio Perezas ir Jensonas Buttonas.

Po šių lenktynių N. Rosbergas jau turi 100 taškų, antroje vietoje esantis Lewisas Hamiltonas jau atsilieka net 43 taškais. „Mercedes” pirmauja su 157 taškais, antroje vietoje lieka „Ferrari” su 76.

Kitos sezono lenktynės po dviejų savaičių vyks Barselonos trasoje Ispanijoje.

[f1press type=”race_results” season=”2016″ round=”4″]
Reklama

14 Komentarai (-ų)

  1. Rosbergas kalba su putinu , Putinas klausia – kaip trasa ? patiko ? gera?
    Rosbergas – labai gera, labai viskas gerai paruošta. 😀
    Nors visi pilotai sakė, kad trasa žalia, slidu ir lenktynėse mažai veiksmo.
    Dar dagiau – tai tiesiog eilinis Putino galios demonstravimas. Gegužės 1, 9 – svarbios datos Rusijai. Ar kituose etapuose būna prezidentai per apdovanojimus? Ne. Nei Obamos, nei Merkel nei dar ko. Žodžiu, dėl to sad Rusijai. Net sporte turi kišt propogandą. Atkreipkit dėmesi – trasos sektoriai buvo net visi išmarginti Rusijos vėliava…

    • As irgi taip pastebejau, vienintelis Putinas lenda i ta kambariuka, kur pilotai valosi prakaita. O jis ten stovi ir ziuri ir beveik nieko nesako. Kazkaip nejauku ziuret net buvo. Dar Kimiui per peti plekšnojo biski 😁 nu isties atrodo keistai, kai per prievarta bando primesti zmonems, kad jis ‘saviakas’ toks, visu reikalu specas 🙂

    • Tai kad Putinas visų pilotų to paties klausė. Kaip koks robotas. 😀 Man tik keista kodėl jis per vertėją bendravo, kai pats moka angliškai kalbėti. 🙂 Bet kaip ir rašiau jūsų ar gal konkurentų puslapyje – sportas Rusijoje politizuotas ir nuo TSRS laikų šis požiūris mažai kuo pasikeitė, o gal net ir nepasikeitė.

    • Dar pamiršau pridurti. Kas liečia valstybių vadovus. Buvęs Ispanijos karalius Juanas Carlosas I karts nuo karto pasirodo (net ir savo kadencijos laikais jis būdavo) F1 lenktynėse (dažniausiai Bahreine arba Ispanijoje). Kad paddocke jis būna, tai tikrai, o dėl apdovanojimų nepamenu. Bahreino ir JAE karališkosios šeimos atstovai pastoviai sukiojasi tiek paddocke, tiek ant podiumo. Kas dar.. Ai jo, Monako princas Albertas II visada būna lenktynėse kaip ir jo tėvas prieš jį būdavo (nors kokio tas Monakas dydžio). 😀 O kitų valstybių vadovų ar bent jau aukštų asmenų nepamenu. Gal jie ir būna, bet ekranuose stengiasi nesirodyti. 🙂 Įdomu kaip elgsis Azerbaidžano prezidentas, nes ten irgi rimtas veikėjas…

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia